Casiera

Terminӑ de scris chitanţa şi îi întind banii. Îi ia cu mâna stângӑ în timp ce la dreapta, pe care o sprijinӑ în cot pe masӑ şi care stӑ acum în plan vertical, tocmai a ridicat un deget.  Ceea ce, evident, mӑ intrigӑ, destul cât sӑ îi las bancnotele cu o ezitare involuntarӑ. O fi vreun tic, cumva se poartӑ afectat?! Aflu imediat despre ce este vorba, doar cӑ nu e ce cred eu. Limba îi iese afarӑ din gurӑ, urmatӑ apoi de mişcarea mâinii cӑtre ea. Plimbӑ apӑsat degetul pe suprafaţa limbii şi apoi se foloseşte de el ca sӑ numere: o sutӑ, o sutӑ cincizeci, douӑ sute. Se opreşte, scoate limba din nou, gliseazӑ iarӑşi tacticoasӑ degetul şi continuӑ: douӑ sute cincizeci, trei sute, şi tot aşa.

În faţa dizgraţioaselor de pe acum bancnote, pline toate de salivӑ, mӑ umflӑ un râs – şi cât de greu mă abţin! Cine ştie la ce nefericit vor ajunge şi care le va folosi inocent, sӑracul, fӑrӑ a şti pe unde au umblat.

– Dumneavoastrӑ aveţi de plӑtit X lei, îmi spune ţinând mâna pe chitanţӑ şi privindu-mӑ fix, în timp ce eu mӑ simt ca pe vremuri în ora de chimie când, alӑturi de Cӑpşunӑ, încercam disperaţi sӑ nu râdem de ce ne spunea Vali.

Gestul ei nu înseamnӑ altceva decât cӑ face calcule mintal chiar în acel moment şi orice altceva, inclusiv mişcӑri ale subsemnatului, ar deranja-o teribil.

– Deci trebuie sӑ vӑ dau rest… treizeci şi doi de lei, continuӑ şi parcӑ aşteaptӑ o confirmare.
– Exact, rӑspund eu.

Deschide un sertar de unde scoate un mic teanc de bancnote.

Apoi ridicӑ un deget…

Anunțuri

5 gânduri despre &8222;Casiera&8221;

  1. Nautilus 14 Martie 2017 / 12:38

    Nu e mare lucru. O bună parte din colegii mei masculi nu se spală pe mâini după folosirea wc-ului. Cel puțin nu deschid chiuveta, se aude doar apa trasă la budă și, după o secundă-două, fericitul iese pe ușa băii. La nivelul populației României, cred că doar unul din cinci bărbați se spală pe mâini după operațiune. Oameni cu care dăm mâna zilnic…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s