Pleacӑ!

Cu unii din vecinii mei am o relaţie oarecum apropiatӑ. Sunt pӑrinţii prietenilor de joacӑ ai Mariei, aşa cӑ ne-am apropiat în timp prin forţa lucrurilor (la început cel puţin). Vorbim, ne ajutӑm unii pe alţii, ne mai facem câte un concediu împreunӑ, în fine, avem ceea ce unii ar numi o viaţӑ împreunӑ.

Existӑ însӑ un lucru cu care nu mӑ împac defel, şi anume cu apatia lor. Nu că mi-ar plăcea eufemismele, dar le înțeleg utilitatea, de aceea le folosesc oricând este posibil. Pentru majoritatea din ei activitatea care le oferӑ cea mai deplină mulțumire este de a se strânge în faţa blocului, a se aşeza pe scӑunele şi a vorbi. Ori a juca cӑrţi, ori a sta. Atât.

Iubita, când o sӑ creşti mare, sӑ nu petreci prin viaţӑ în faţa blocului. Nu obişnui ca nopţile sӑ te gӑseascӑ în cluburi, iar amiezele la cafenea. Viața de acest fel devine repede o capcanӑ. O viaţӑ cu puțin conținut, trӑitӑ prost și degeaba, fӑrӑ rest.

Lumea e largӑ şi incredibil, uluitor de interesantӑ. Oricând se iveşte ocazia, ia cu tine ceva bani, haine şi nişte încӑlţӑri bune, prieteni de s-o putea, şi pleacӑ! Aşterne-ţi pe pӑmânt, la luminӑ, nu sub el. Colindӑ, hoinărește, creşte cât poţi de mult şi fӑ-ţi rost de amintiri bune. Mai târziu acestea se vor transforma în melodii-hranӑ ale sufletului, intime, inextricabile, imposibil de înţeles pentru alţii. Nici mӑcar singurӑtatea, când se va întâmpla sӑ te întâlnească, nu le va putea scoate de acolo.

Cautӑ sӑ vezi lumea pentru inima ta, pentru gândurile tale, pentru tine.

Și apoi vino degrabă înapoi.

Bebe (María Nieves Rebolledo Vila) – No mas llorá

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Pleacӑ!&8221;

 1. Mama Aluniţă 23 August 2016 / 22:38

  Of… discutia mea eterna (de vara asta, adica) cu Luna… sa nu mai stea degeaba in parcul ala, sa nu mai stea degeaba pe canapea, sa nu mai stea… Sper din tot sufletul sa inteleaga si singure pana nu e prea tarziu.
  Cat despre Bebe, multumesc pentru aducere aminte: acum niste ani, intr-o alta viata de-a mea, puneam in bucla Siempre Me Quedara si alte cateva piese de pe albumul Pafuera Telarañas. Am descoperit adineaori ca inca imi da fiori melodia aia. Si ca ii place si Lunei 🙂

  Apreciat de 2 persoane

  • mutareainplic 24 August 2016 / 8:36

   A pleca in timpul tau liber e de fapt a pleca din a-l folosi prost, a-l petrece prosteste. Eu sugerez plecatul efectiv ca fiind cel mai evident mod de a părăsi apatia. Dar putem adaugă pe lista atatea altele: carti, de exemplu, un sport, ori chiar odihna, contemplarea sau ceva echivalent. Orice nu lasa senzatia ulterioara de pierdere a timpului. De cheltuire a lui a la Danila Prepeleac.

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s